Stad en Dorp

Veere:
Is een plek waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Dwalend door de straten zie je de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. De Grote Kerk is een van de kenmerkende gebouwen van de stad. Aan de imposante afmetingen kun je zien dat Veere vroeger een welvarende plaats was. De Campveerse Toren is nog een overblijfsel van de vroegere stadsverdediging.
Veere ligt aan de rand van het Veerse Meer. Vanaf het water zie je de stad al van ver liggen, met het kenmerkende silhouet van de Grote Kerk. Je kunt vanaf het water direct de haven van Veere binnenvaren. Vanaf de terrassen aan de haven heb je mooi uitzicht over het Veerse Meer. Op drukke dagen is het een wirwar aan kleurige zeilen op het water. Veel fietsers en wandelaars doen ‘een rondje Veerse Meer’ met als start- of eindpunt de stad Veere.

Middelburg:
Is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Middelburg is een stad met een eigen karakter. Er zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Markt vind je veel cafés en restaurants waar je tot laat in de avond op het terras kunt zitten. Naast de weekmarkt op donderdag, worden er in Middelburg regelmatig andere markten georganiseerd zoals een kunst- antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een groente- en fruitmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt .
U kunt deelnemen aan diverse rondleidingen/ stadswandelingen/vaartochten door de binnenstad.

Domburg:
Is de oudste badplaats van Zeeland. Dat merk je. De mondaine sfeer hier is uniek. Het brede zandstrand loopt door tot aan Westkapelle. Het strand staat bekend om zijn karakteristieke paalhoofden. Rijen strandhuisjes en een prima sfeer. Na het strand vind je in Domburg tal van terrassen om gezellig iets te eten of drinken. Domburg grenst direct aan de Manteling, een uniek bos met statige buitenplaatsen en schitterende tuinen. Het is een van de weinige eikenbossen direct aan zee. Het werd aangeplant om Walcheren te beschermen tegen de koude zeewind. De bomen hebben dan ook typische vormen door diezelfde zeewind. Het is een beschermd natuurgebied, ingericht op rust, stilte en ontspanning. Het strand is een grote trekker van Domburg. Het biedt rust maar ook ruimte voor wie lekker bezig wil zijn. Je kunt yogales volgen op het strand. Geniet van het gevoel van rust, ruimte en ontspanning. Op de achtergrond het geruis van de zee. Daarnaast kun je in Domburg een wellness massage aan het strand krijgen. Met zeezicht vanaf de behandeltafel. Ook kan er in Domburg gegolfd worden.

Zierikzee:
Behoort tot de top 10 van de Nederlandse monumentensteden. Een stadswandeling is zeker de moeite waard. Deze kun je op eigen gelegenheid doen met de Stadsontdekkingstocht. De stad met gids ontdekken en langs de verschillende monumenten lopen kan ook. Tussen al die mooie panden liggen ook tal van winkels. Zierikzee heeft een fijn winkelaanbod met, naast een aantal grotere ketens, ook veel mooie boetieks waar je goed kunt slagen voor kleding en sieraden. Blaas daarna uit op een van de terrassen aan het Havenplein, of ga wat eten met uitzicht op de Haven. De Haven van Zierikzee is ook het decor van de jaarlijkse Havendagen. Een driedaags evenement in en rond de Haven met veel muziek, eten en drinken.
In de zomermaanden zijn de Zierikzeese Dagen. Zes weken lang wordt op de dinsdag een grote braderie in de binnenstad gehouden, met elke week een ander thema.

Graag noemen we ook het Bourgondische Sluis  mede bekend vanwege het grote winkelaanbod, en het Belgische Antwerpen als uitstapje.