Voor de kids

Met Kinderen is in Zeeland van alles te doen.

In de schatkamer van Kaasboerderij Schellach bent u altijd welkom.
Lekker rondstruinen over het erf, kijken bij de jonge kalfjes (knuffelen en aaien mag ook).Vanaf 17.30 uur kunt u het melken bijwonen en vanaf het bezoekersplatform in de koeienstal onze ruim tachtig melkkoeien bekijken. U mag de kalfjes in de naast gelegen stal vrijuit knuffelen en aaien en kunt om 17.30 uur het melken van de koeien bijwonen. Je kunt van dichtbij meemaken hoe ambachtelijke kaas en zuivel worden gemaakt. Kom voor een rondleiding zeker eens langs. Zin in iets lekkers? Koop dan wat lekkere hapjes in de boerderijwinkel. Hét adres voor echte boeren-kaas en streekproducten.

Hof Poppendamme midden in het Zeeuwse landschap staat een grote natuur- en speelboerderij, waar je heerlijk kunt spelen en ravotten, buiten in de natuur. In de speelboerderij zullen de kinderen zich nooit vervelen. De boerderij heeft een hele grote binnenspeeltuin. Er is zo veel te ontdekken. Meer dan 500 m2 speelplezier in de binnenspeeltuin. Poppendamme is dus ook een goed idee bij minder zonnig weer.
De ouders kunnen vanaf hun tafeltje de kinderen in de gaten houden genietend van een hapje of een drankje. Ook kan je plaatsnemen buiten op het grote terras, aan een picknicktafel, of in de relaxstoelen. Ook buiten is er van alles te doen o.a trampoline, een kabelbaan, een wiebelstuiterband, een schommelband, een voetbalveldje, een grote zandbak, een springkussen en nog veel meer.
En als je moe bent van al het spelen, dan ga je even lekker uitrusten in de grote bioscoop, waar altijd een film draait.Entree is gratis,

Uitspanning Molen de Jonge Johannes (op 15 minuten fietsen van ons hof) is een heerlijke plek voor kinderen om te spelen.
Ouders kunnen binnen in het restaurant of buiten op het terras genieten.
Er een speeltuin met een kabelbaan van veertig meter, een minigolfbaan, springkussen, schommels, klimtoestellen en veel skelters, kippen, ganzen en paarden. En als het regent kunnen kinderen sjoelen, tekenen of videospelletjes spelen. Het bijbehorende maisdoolhof is geopend vanaf half juni of juli tot ongeveer oktober, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.
In Streekwinkel Johanna is een koffie- en theeschenkerij gevestigd en kun je Zeeuwse streekproducten kopen. Neem een kijkje in de oude, nog werkende molen.

In Zoutelande kunnen de kinderen genieten in een spectaculaire waterspeeltuin.  Dit water speel schip met diverse waterelementen zorgt voor veel spetter en speelplezier. Het is gratis toegankelijk en als ouder kun je meespelen of heerlijk aan de kant toekijken.

Natuurlijk kunt u ook in Serooskerke terecht voor een dagje spetterplezier in de buitenlucht. In Zwembad De Goudvijver  zijn twee verwarmde baden, waarvan één met duikplank, en een peuterbad. Er is een ruime beschutte ligweide waar je lekker kan zonnen met enkele speeltoestellen voor de jonge zwemmertjes. Ook kunnen de kinderen zich vermaken met een tafeltennistafel en een korfbalpaal.

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland.
Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Terra Maris organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten; ook voor kinderen. Zoals braakballen pluizen, een kijkje achter de schermen van het zee-aquarium, Wonderwaterwereld en in de zomer een aantal malen een Middeleeuws festijn. In Terra Maris kom je veel te weten over het landschap en de natuur van Zeeland. Niet op een saaie, maar juist levendige manier met beeld en geluid, prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen, en opgezette dieren.  In de landschapstuin kun je de verschillende landschapstypen van Zeeland bekijken zoals duinen en dijken,  maar ook met een schepnetje waterdiertjes vangen in de vijvers, of  klauteren over klimtoestellen. En vergeet niet het mottekasteel op de vliedberg te beklimmen