Evenementen

Evenementen in Zeeland:
Kermis, visserijfeesten, sportwedstrijden, kunst en cultuur. Je kunt geen onderwerp bedenken of de Zeeuwen hebben er wel een evenement aan verbonden. Veel van die evenementen in Zeeland zijn verbonden met de zee.
Visserijfeesten:
Een land in zee heeft natuurlijk visserij- en mosselfeesten. Vissersdorpen als Bruinisse en Breskens zetten eens per jaar het hele dorp op de kop. Je kunt met de mosselkotters meevaren, zien hoe vissen en schelpdieren bereid worden en natuurlijk proeven. De braderie, de muziek, eten en drinken, het draagt allemaal bij aan de feestvreugde. Mosseldorp bij uitstek, Yerseke, kent een jaarlijkse mosseldag waar tienduizenden mensen naartoe komen.

Kustmarathon:
Sportevenementen zijn vaak op de rand van land en water. De kustmarathon Zeeland wordt de mooiste en de zwaarste marathon van Nederland genoemd. Ruim 42 kilometer door dorpen, duinen en over het strand. De strandcross in Vlissingen is een spektakel voor jong en oud. De scheurende motoren op het Badstrand zijn tot ver in de omgeving te horen.

Folklore:
Zeeuwen zijn trots op hun tradities en hun erfgoed. In heel de provincie zijn feestdagen en braderie├źn waar je Zeeuwen in hun klederdracht
kunt zien. Bekijk van dichtbij hoe een Zeeuwse boterbabbelaar gemaakt wordt. Eet een vers gerookte paling uit het vuistje. Op Walcheren wordt in de zomerperiode het ringsteken beoefend. Op een ongezadeld paard in galop moeten zoveel mogelijk ringen gestoken worden met een lans.